Saturday, September 30, 2017

Проект: Нов живот за кукли. Костюм-4

Време е за нов костюм. Снощи по стечение на обстоятелствата и бъбречна криза не можах да спя цяла нощ. Освен, че гледах телевизия, превивах се на дивана от болка съшо така и ших дрехи на куклите ми. Вдъхнових се от нещо, което видях в един сериал. Става въпрос за Miss Fisher's Murder Mysteries , който е доста хубав сериал да отбележа. В една от сцените видях главната героиня облечена като медицинска сестра по време на война. А в крайна сметка и аз съм медицинска сестра дори и пенсионирана за в момента. И така реших да направя подобен костюм за моите кукли. Разгледах различни статии за това как медицинските сестри са се обличали през годините, събрах информация и започнах шия. Въпреки, че имам шевна машина предпочитам да шия на ръка, когато става въпрос за куклите ми. По-лесно ми се струва с всички малки детайли. През голяма част от времето не използвам готови шаблони въпреки, че разполагам с такива. Искам само да отбележа, че този костюм предреди няколко други готови, само защото виждам част от себе си в него. Без повече отлагане ви представям костюма "медицинска сестра на бойното поле"


 Материалите, които използвах са :

1. памучен плат- от тениска (любимите ми, изключително подходящи са за кукли)
2. Обичайните инструменти - ножица, игли, конци.
3. Акварелни бои.
 Източник на снимки https://www.google.bg/

Side note : мисля да започна да правя кратки фото истории с куклите ми. Имам още два готови героя, които ще ви представя по-късно във времето.

Надявам се да ви харесва ! 

Оставям и линк ако някой има интерес да разгледа как са се обличали медицинските сестри през годините. Nursing Uniforms of the Past and Present – Nurse Uniforms History


Ако имате желание може да ме последвате в Instagram  - @pessachinka 


Поздрави и целувки бухалчета. 

0 comments:

Post a Comment