Thursday, July 26, 2012

Няма да обличам бяла ризка с дълги ръкави скоро време ....

От както се помня ми се иска някой да ми направи психологично изследване.  Да определи какъв човек съм и как възприемам живота като цяло. Аз знам какво представлявам или по-скоро си мисля, че знам. Но когато някой с нужното образование и опит ти каже какъв човек си всъщност, вече е друго. Много се радвам, че имах възможността да видя психо теста си. В моята професия е важно дали си емоционално стабилен и дали имаш нужните качества за да бъдеш добър здравен работник. Когато работиш с хора и най-вече с болни, трябва да имаш различно отношение към тях. Трябва да си съпричастен към болката им и винаги да повдигаш духа им. Те имат нужда да видят в твое лице, човек на който могат да споделят всичко и по всяко време да бъдат обгрижвани, не само заради физическото им състояние, но и поради факта, че преживяват една стресова ситуация, отделени от своя дом и своите навици. В зависимост от своето заболяване, те се нуждаят  от промяна в начина си на живот и да придобият нови умения и навици за справяне с болестта. Стига съм ви занимавала с глупости, оставям ви да видите като какъв човек ме определя един психолог.




Това е твърде млада жена, с приятни обноски. По време на изследването се държи много открито, спокойно и с позитивни емоции. Спазва стриктно границите и правилата на типа комуникация. Тя е общителен човек, работи бързо с тестовете, не задава излишни и уточняващи въпроси.
Кратка интерпретация : 


Тя е възприемчива и впечатлителна. Има богато въображение и чувственост. Склонна е да следи внимателно събеседника и да резонира на неговите особености. Стреми се да решава проблемите. Във връзка с нейния възрастов период, тя е склонна да повишава престижа си, да подобри своето положение, да се сдобие с повече самоуважение.
За нея е доста важно да живее и работи в спокойна обстановка и мирни взаимоотношения.
В конкретния случай тази особеност от нейния характер е свързана с младата и възраст и отразява нейната потребност от независимо развитие- би се възмущавала от ограниченията, които й се налагат, ако счита, че са безсмислени или ненужни (без да бъде негативна към границите и правилата на обществото). Би искала да живее пълноценен и пълнокръвен живот, да се сблъсква с разнообразни ситуации.


Личностен модел : 
Като личност може да се отнесе изразено към сангвистичния тип темперамент. Силно екстраветирана (в границите на статическата норма), което означава, че е твърде реалистично насттроена, склонна е към много промени, твърде общителна, прагматична и рационална е. Невротизмът е с нисък резултат по скалата, което показва спокойствие, хладнокръвие, като това означава, че прави всичко възможно да контролира силно емоциите си. Склонна стриктно да спазва правилата, би искала да бъде визприемана в много позитивна светлина, по-конформен ти е (мнението на другите е важно за нея и би постъпвала като тях). Скала "Психотизъм" е ниска, което означава, че не е конфликтна, а обратното - разумна, принципна, спазваща социалните норми.


Темперамент : Сангвиник.
 Екстравертиран.
Закачлив
Сговорчив
Общителен
Безгрижен
Оптимист
Доволен
 

Заключение :
Касае за личност с нормално развит интелект.
Мотивация и развитие :
Изследваната е екстравертирана, много общителна е, контролира афективната сфера, емоционално е уравновесена, с позитивна нагласа. Тя е впечатлителна и възприемчива, твърде активна е и се опитва да държи под контрол ситуациите. За нейния възрастов период и житейски път е характерно, че държи на  свободата и самостоятелността си, амбициозна е. Важна нейна задача, също свързана с младата й възраст е да повиши престижа си и да се реализира.








0 comments:

Post a Comment